
Min interesse for sundere alternativer er udsprunget af et sygdomsforløb
En livsændrende begivenhed
I slutningen af år 2011 stod jeg over for den nok største livsændrende begivenhed, da jeg i en alder af 19 år fik konstateret skjoldbruskkirtelkræft. Jeg var efterfølgende igennem et 6 måneders kræftforløb og er heldigvis på den anden side i dag. Men som det jo er med store begivenheder i ens liv, så sætter de ofte sine spor i en. Og jeg tror på, at først og fremmest mit kræftforløb i høj grad har medvirket til at gøre mig til den person, jeg er i dag.

En spirende interesse
Sideløbende spirede der også en interesse inde i mig for at give min krop “de bedste forudsætninger”. Det gjorde, at jeg begyndte at eksperimentere i køkkenet og udvikle opskrifter på sundere alternativer – særligt inden for det søde køkken, da jeg er meget glad for søde sager og elsker, når køleskabet er fyldt med et sundere alternativ hertil. Sundere alternativ i den forstand, at det tilfredsstiller den søde tand, samtidig med at det ernæringsmæssigt giver kroppen “noget at arbejde med”.
I samme omgang begyndte jeg at spise mere plantebaseret og glutenfrit samt skrue ned for raffineret sukker. Ikke fordi der ikke er plads til det andet, men mest af alt fordi jeg får det godt i kroppen, når jeg spiser herefter, og så elsker jeg grøntsager. Mine opskrifter fik dermed også “en retning” i forhold til at være fokuseret omkring kriterierne – uden raffineret sukker, glutenfri og veganske. Og nu er det inden for disse rammer, jeg er “bedst” til og finder det sjovest at udvikle opskrifter. Det vil fremgå i hver enkelt opskrift, hvilke af disse kriterier der er opfyldt.
Mit håb og ønske er, at mine opskrifter kan være en inspiration til lige præcis det, du har brug for. Uanset om du er på udkig efter glutenfri og veganske opskrifter eller bare ønsker et sundere alternativ til traditionelle desserter. Du er altid velkommen til at skrive en kommentar eller tagge @mitsunderealternativ på Instagram – jeg vil elske at høre fra dig!
– Martine