Familiebillede ved japanske kirsebærtræer

Min interesse for sundere alternativer er udsprunget af et sygdomsforløb

Kære dig ♡
 
Tusind tak fordi du læser med – det er jeg oprigtig glad for! 
 
Her på siden kan du læse mere om mig – personen bag opskrifterne, og hvordan min interesse for at udvikle opskrifter på sundere alternativer til kager og søde sager startede. 
 
Jeg er 32 år og bor i et dejligt hus i Nordjylland sammen med min kæreste, Kasper, og vores datter, Clara, på 2 år. I min fritid er det først og fremmest vigtigt for mig at bruge tid med mine nærmeste. Og efter jeg er blevet mor, er oplevelser med min lille pige en stor prioritet. At blive mor har været en livsændrende begivenhed, og det har fået mig til at stoppe op og mærke efter, hvad jeg ønsker og drømmer om for mit liv, min familie og vores hverdag. 

En livsændrende begivenhed

I slutningen af år 2011 stod jeg over for den nok største livsændrende begivenhed, da jeg i en alder af 19 år fik konstateret skjoldbruskkirtelkræft. Jeg var efterfølgende igennem et 6 måneders kræftforløb og er heldigvis på den anden side i dag. Men som det jo er med store begivenheder i ens liv, så sætter de ofte sine spor i en. Og jeg tror på, at først og fremmest mit kræftforløb i høj grad har medvirket til at gøre mig til den person, jeg er i dag. 

 
For mit vedkommende har jeg særligt i starten været optaget af at vende kræftforløbet til noget positivt. Det har gjort, at jeg flere gange har involveret mig i frivilligt arbejde i både Danmark og i udlandet. Derudover deltog jeg også i en skønhedskonkurrence i 2015, hvor jeg fik samlet en stor sum penge sammen til en velgørenhedsorganisation.

En spirende interesse

Sideløbende spirede der også en interesse inde i mig for at give min krop “de bedste forudsætninger”. Det gjorde, at jeg begyndte at eksperimentere i køkkenet og udvikle opskrifter på sundere alternativer – særligt inden for det søde køkken, da jeg er meget glad for søde sager og elsker, når køleskabet er fyldt med et sundere alternativ hertil. Sundere alternativ i den forstand, at det tilfredsstiller den søde tand, samtidig med at det ernæringsmæssigt giver kroppen “noget at arbejde med”. 

I samme omgang begyndte jeg at spise mere plantebaseret og glutenfrit samt skrue ned for raffineret sukker. Ikke fordi der ikke er plads til det andet, men mest af alt fordi jeg får det godt i kroppen, når jeg spiser herefter, og så elsker jeg grøntsager. Mine opskrifter fik dermed også “en retning” i forhold til at være fokuseret omkring kriterierne – uden raffineret sukker, glutenfri og veganske. Og nu er det inden for disse rammer, jeg er “bedst” til og finder det sjovest at udvikle opskrifter. Det vil fremgå i hver enkelt opskrift, hvilke af disse kriterier der er opfyldt. 

Mit håb og ønske er, at mine opskrifter kan være en inspiration til lige præcis det, du har brug for. Uanset om du er på udkig efter glutenfri og veganske opskrifter eller bare ønsker et sundere alternativ til traditionelle desserter. Du er altid velkommen til at skrive en kommentar eller tagge @mitsunderealternativ på Instagram – jeg vil elske at høre fra dig! 

– Martine

Jeres favoritter

Chai Latte Kikærtekugler - uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk
Choko orange kugler med sorte bønner - uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk
Romkugler med sorte bønner - uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk
Kikærte Marcipan Kugler - uden raffineret sukker, glutenfri og veganske
Kokostoppe med appelsin og kanel - uden raffineret sukker, glutenfri og veganske
Kanelsnegle Æblepandekager - uden raffineret sukker, glutenfri og veganske
Kokos Kransekager - uden raffineret sukker, glutenfri og veganske
Chokolademuffins - uden raffineret sukker, glutenfri og veganske