
Kikærte Marcipan Kugler
De her Kikærte Marcipan Kugler smager HELT fantastisk! 🤤🎅🏼 De minder lidt om de snebolde, man kan købe i butikkerne. Så hvis du godt kan lide dem, så skal du prøve den her opskrift! De er perfekte at lave som en del af julekonfekten og er et sundere alternativ hertil 😍 Jeg synes desuden selv, det er helt genialt, at man ikke kan smage kikærterne, selvom det er den primære ingrediens. Jeg har efterhånden også lavet mangle forskellige varianter af kikærte kugler, se evt. mine Kikærte Brunkage Kugler HER, for en anden juleopskrift.
Jeg håber, du kan bruge opskriften på mine Kikærte Marcipan Kugler. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡
👉 Opskriften er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.
24
stk.90
kcalIngrediensliste
240 gram kikærter (udblødte, svarende til 1 dåse)
90 gram smooth peanutbutter
30 gram plantemælk
60 gram ahornsirup
2 tsk mandelaroma (jeg bruger den fra Dr. Oetker)
60 gram havregryn (blendet til havremel)
Ca. 200 gram mørk chokolade (jeg bruger dem her)
Ca. 50 gram kokosmel (blendet helt fint)
Sådan gør du
- Se fremgangsmåden i video på instagram HER.
- Start med at blende kokosmelet helt fint i en minihakker. Sæt det til side i en skål. Det skal bruges til at drysse oven på kikærte kuglerne, så det ligner lidt "sne".
- Blend herefter også havregrynene helt fint til havremel i minihakkeren. Jeg plejer altid blende en større portion og gemme den resterende mængde til en anden gang. Sæt også havremelet til side i en skål.
- Kom kikærter, peanutbutter, mælk, ahornsirup og mandelaroma i minihakkeren (uden havremel og kokosmel). Blend det hele godt sammen, så kikærterne er blendet mest muligt.
- Tilsæt den angivet mængde af havremelet. Rør det godt rundt og sæt kikærte dejen på køl i 1-2 timer.
- Rul herefter dejen til kugler. Jeg fik i alt 24 stk. Placer kuglerne på en plade/et skærebræt med bagepapir.
- Smelt den mørke chokolade og vend hver kugle heri én af gangen. Top med masser af det blendet kokosmel, så det ligner et lag sne, der er oven på kuglerne. Der vil sandsynligvis være noget kokosmel tilovers. Opbevar kikærte marcipan kuglerne i køleskabet, gerne på en tallerken, og nyd dem, når chokoladen er størknet.
Velbekomme! 🎅🏼😍
Har du prøvet denne opskrift? Så vil jeg elske at se din kreation!
Tag @mitsunderealternativ eller del et billede med #mitsunderealternativ på Instagram
10 kommentarer til “Kikærte Marcipan Kugler”
Kan man bruge almindelig mælk ?
Det kan man sagtens! 😍
Hvad kan bruges i stedet for plantemælk?
Du kan sagtens bruge komælk, hvis du foretrækker det 😍
Vil man evt kunne smage til med noget flydende sødemiddel istedet for ahornsirup?
Hej Winnie, jeg har ikke selv prøvet det, men mon ikke at man kan det 😍
De her smager virkelig godt. Har lavet dem et par gange nu og de bliver spist af både unge og gamle her i huset.
Hej Lone 😍 Tusind tak for din søde besked og anmeldelse – det varmer rigtig meget! Og hvor er det bare fantastisk at høre, at de er godkendt alle! Jeg er også selv stor fan af dem 😋 Håber I har haft en skøn jul 🎅🏼
Kan man bruge kikærter fra dåse? Eller skal det være tørrede kikærter der er udblødte?
Ja, jeg bruger altid selv kikærter fra dåse! 😍 Det er også ca. det, som mængden svarer til 🙌🏼