Vegansk

Uden
raffineret sukker

Glutenfri

Mit sundere alternativ

Hej, og velkommen til 

Du er landet midt i mit opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til sundere alternativer til kager og søde sager samt andre lækkerier. Der kommer løbende nye opskrifter til, så følg endelig med! 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, er du meget velkommen til at skrive en kommentar, og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage til dig.

Nyeste opskrifter

Kikærte Marcipan Kugler

Kikærte Marcipan Kugler

5.0 fra 1 stemme

De her Kikærte Marcipan Kugler smager HELT fantastisk! 🤤🎅🏼 De minder lidt om de snebolde, man kan købe i butikkerne. Så hvis du godt kan lide dem, så skal du prøve den her opskrift! De er perfekte at lave som en del af julekonfekten og er et sundere alternativ hertil 😍 Jeg synes desuden selv, det er helt genialt, at man ikke kan smage kikærterne, selvom det er den primære ingrediens. Jeg har efterhånden også lavet mangle forskellige varianter af kikærte kugler, se evt. mine Kikærte Brunkage Kugler HER, for en anden juleopskrift.

Jeg håber, du kan bruge opskriften på mine Kikærte Marcipan Kugler. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡

👉 Opskriften er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.

Antal

24

stk.
Kalorier pr. stk.

90

kcal
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 240 gram kikærter (udblødte, svarende til 1 dåse)

  • 90 gram smooth peanutbutter

  • 30 gram plantemælk

  • 60 gram ahornsirup

  • 2 tsk mandelaroma (jeg bruger den fra Dr. Oetker)

  • 60 gram havregryn (blendet til havremel)

  • Ca. 200 gram mørk chokolade (jeg bruger dem her)

  • Ca. 50 gram kokosmel (blendet helt fint)

Sådan gør du

  • Se fremgangsmåden i video på instagram HER.
  • Start med at blende kokosmelet helt fint i en minihakker. Sæt det til side i en skål. Det skal bruges til at drysse oven på kikærte kuglerne, så det ligner lidt "sne".
  • Blend herefter også havregrynene helt fint til havremel i minihakkeren. Jeg plejer altid blende en større portion og gemme den resterende mængde til en anden gang. Sæt også havremelet til side i en skål.
  • Kom kikærter, peanutbutter, mælk, ahornsirup og mandelaroma i minihakkeren (uden havremel og kokosmel). Blend det hele godt sammen, så kikærterne er blendet mest muligt.
  • Tilsæt den angivet mængde af havremelet. Rør det godt rundt og sæt kikærte dejen på køl i 1-2 timer.
  • Rul herefter dejen til kugler. Jeg fik i alt 24 stk. Placer kuglerne på en plade/et skærebræt med bagepapir.
  • Smelt den mørke chokolade og vend hver kugle heri én af gangen. Top med masser af det blendet kokosmel, så det ligner et lag sne, der er oven på kuglerne. Der vil sandsynligvis være noget kokosmel tilovers. Opbevar kikærte marcipan kuglerne i køleskabet, gerne på en tallerken, og nyd dem, når chokoladen er størknet.

    Velbekomme! 🎅🏼😍

10 kommentarer til “Kikærte Marcipan Kugler”

    1. Hej Lone 😍 Tusind tak for din søde besked og anmeldelse – det varmer rigtig meget! Og hvor er det bare fantastisk at høre, at de er godkendt alle! Jeg er også selv stor fan af dem 😋 Håber I har haft en skøn jul 🎅🏼

    1. Ja, jeg bruger altid selv kikærter fra dåse! 😍 Det er også ca. det, som mængden svarer til 🙌🏼

Skriv en kommentar til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *