Hej, og velkommen til 

Du er landet midt i mit opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til sundere alternativer til kager og søde sager samt andre lækkerier. Der kommer løbende nye opskrifter til, så følg endelig med! 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, er du meget velkommen til at skrive en kommentar, og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage til dig.

Nyeste opskrifter

Kikærtekugler med kardemomme og citron

Kikærtekugler med kardemomme og citron

5.0 fra 1 stemme

Jeg ELSKER de her kikærtekugler med kardemomme og citron! De smager bare SÅ lækkert 😋🍋 De har lidt "citronkage vibe" over sig, så hvis du også elsker smagen af citron i dit bagværk, så skal du prøve dem her 🙌🏼 Det geniale ved opskriften er, at den primært består af kikærter, hvilket man slet ikke kan smage. Kikærter er så gode at bruge i det søde køkken! Jeg har lavet flere opskrifter på kikærtekugler, som du kan finde lige her.

Jeg håber, du kan bruge opskriften på mine kikærtekugler med kardemomme og citron. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡

👉 Opskriften er glutenfri og vegansk, og indeholder kun raffineret sukker pga. den mørke chokolade.

Antal

26

stk.
Kalorier pr. stk.

80

kcal
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 240 gram kikærter (udblødte, svarende til 1 dåse)

  • 90 gram smooth peanutbutter

  • 60 gram ahornsirup

  • 30 gram plantemælk

  • 1,5 tsk stødt kardemomme

  • 2 tsk revet økologisk citronskal + evt. lidt ekstra til at drysse oven på

  • 60 gram havregryn (blendet til havremel)

  • Ca. 150 gram mørk chokolade, gerne 70-85 %

Sådan gør du

  • Se fremgangsmåde i video på instagram HER.
  • Start med at blende havregrynene helt fint til havremel i en minihakker. Jeg plejer altid at blende en stor portion, så jeg har havremel på lager til en anden god gang. Sæt havremelet til side i en skål.
  • Kom kikærter, peanutbutter, ahornsirup, plantemælk, kardemomme og revet citronskal i minihakkeren (uden havremelet). Blend det hele godt sammen så kikærterne er blendet mest muligt.
  • Tilsæt havremelet og rør godt rundt til en klistret "dej".
  • Sæt kikærtedejen i køleskabet i et par timer.
  • Form den herefter til kugler. Vend hver kugle i smeltet chokolade en af gangen. Placer dem på en plade/tallerken med bagepapir. Top evt. med en lille smule ekstra revet citronskal.
  • Lad chokoladen størkne, gerne på køl. Opbevar ligeledes kikærtekuglerne i køleskabet, gerne på en tallerken.

    Velbekomme! 😋🍋

6 kommentarer til “Kikærtekugler med kardemomme og citron”

  1. Smager vidunderligt! Næste gang vil jeg tilføre noget mere citronskal. (Elsker citron) 😋
    Super lækker snack!
    Tak!
    Mvh. Lise

    1. Åh hvor DEJLIGT! 😍 Jeg er også selv virkelig fan af dem her! Og ja jeg elsker også citron, så det kan man altid bare variere afhængig af smag 😋🍋 Tak for din skønne besked!

    1. Hej Jane, jeg tror faktisk bare at jeg ville bruge vand i stedet for mælk i så fald 😍 Fortæl endelig om det fungerer 👏🏼

Skriv en kommentar til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *