Vegansk

Uden
raffineret sukker

Glutenfri

Mit sundere alternativ

Hej, og velkommen til 

Du er landet midt i mit opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til sundere alternativer til kager og søde sager samt andre lækkerier. Der kommer løbende nye opskrifter til, så følg endelig med! 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, er du meget velkommen til at skrive en kommentar, og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage til dig.

Nyeste opskrifter

Kikærte Brunkage Kugler

Kikærte Brunkage Kugler

0.0 fra 0 stemmer

Her får du opskriften på mine Kikærte Brunkage Kugler, der har en dejlig smag af jul og bare smager virkelig mums! 🎅🏼 De er super gode at lave som et sundere alternativ til de andre julelækkerier 😍 Generelt elsker jeg kikærtekugler, og de her er ingen undtagelse!
Du kan finde alle mine opskrifter på kikærtekugler HER. Det er en af mine yndlings sundere snack, og de er så skønne at have i køleskabet, til når den lille sult melder sig 🙌🏼

Jeg håber, du kan bruge opskriften på mine kikærte brunkage kugler. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡

👉 Opskriften er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.

Antal

24

stk.
Kalorier pr. stk.

85

kcal
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 240 gram kikærter (udblødte, svarende til 1 dåse)

  • 90 gram smooth peanutbutter

  • 30 gram plantemælk

  • 60 gram ahornsirup

  • 60 gram havremel (havregryn blendet til havremel)

  • 3 tsk brunkagekrydderi

  • Ca. 170 gram mørk chokolade (jeg bruger dem her)

  • Ristede valnødder til at komme ovenpå

Sådan gør du

  • Se fremgangsmåden i video på instagram HER.
  • Start med at blende havregryn helt fint til havremel i en minihakker. Jeg plejer altid at blende en stor portion, så jeg har ekstra på lager. Sæt havremelet til side i en skål.
  • Kom kikærter, peanutbutter, plantemælk og ahornsirup i minihakkeren (uden havremelet) og blend det hele godt sammen. Kikærterne skal være blendet mest muligt.
  • Fjern knivdelene fra minihakkeren. Tilsæt havremel og brunkagekrydderi. Rør det godt sammen med de øvrige ingredienser indtil du har en klistret kikærte-dej. Sæt dejen i køleskabet i 1-2 timer.
  • Rist imens en håndfuld valnødder på en tør pande indtil de begynder at dufte. Sæt dem til side i en skål.
  • Tag kikærte-dejen ud af køleskabet og rul den til kugler. Jeg fik i alt 24 stk. Placer dem på en plade med bagepapir.
  • Smelt den mørke chokolade og vend hver kugle heri en af gangen. Knæk de ristede valnødder med fingrene og top kuglerne med et passende stykke. Lad chokoladen størkne, gerne i køleskabet, og opbevar herefter ligeledes kikærte brunkage kuglerne på køl, gerne på en tallerken.

    Velbekomme! 🎅🏼😍

4 kommentarer til “Kikærte Brunkage Kugler”

    1. Hej Lene, hvor er det bare skønt at høre! 🎅🏼😍 Tusind tak for dejlig feedback 💕 Jeg er faktisk lidt usikker på om de kan fryses, når de er blevet dyppet i chokolade – måske det er bedre at fryse dem, inden de dyppes i chokolade, således man har nogle kugler i fryseren, der er klar til at blive taget op og vendt i smeltet chokolade. Det er egentlig også ret smart – så er det nemt at have sundere snacks hurtigt klar 😍

    1. Hej Sarah, tusind tak! 🎅🏼😍 De er virkelig også bare så mums 🤤 Tænker du mandelmel i stedet for havremelet? Det tænker jeg sagtens, at man kan – måske du lige skal bruge en anelse mere mandelmel ift. hvad der er angivet af havremel. Håber det lykkes 😍

Skriv en kommentar til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *