Alle opskrifter

Vegansk

Uden
raffineret sukker

Glutenfri

Hej, og velkommen til 

Du er landet midt i mit opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til sundere alternativer til kager og søde sager samt andre lækkerier. Der kommer løbende nye opskrifter til, så følg endelig med! 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, er du meget velkommen til at skrive en kommentar, og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage til dig.

Nyeste opskrifter

Chai Latte Kikærtekugler

Chai Latte Kikærtekugler

5.0 fra 1 stemme

De her Chai Latte Kikærtekugler smager SÅ godt! 🎅🏼😍 Generelt elsker jeg chai latte, og derfor var jeg også nødt til at lave en kikærtekugle variant med smag heraf. Det lykkedes altså virkelig godt, hvis jeg selv skal sige det! 🤤 Og så er de et virkelig lækkert og sundere alternativ til de andre julelækkerier. Hvis du også elsker chai latte, så skal du prøve dem her!

Jeg håber, du kan bruge opskriften på mine chai latte kikærtekugler. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡

Antal

26

stk.
Kalorier pr. stk.

80

kcal
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 240 gram kikærter (udblødte, dem fra dåse)

  • 90 gram smooth peanutbutter

  • 30 gram plantemælk eller anden slags mælk

  • 60 gram ahornsirup

  • 60 gram havregryn, blendet helt fint til mel

  • 2 tsk stødt kanel

  • 1/2 tsk stødt nelliker

  • 1/2 tsk stødt kardemomme

  • 1 knivspids stødt muskatnød

  • Ca. 170 gram mørk chokolade (jeg bruger dem her)

  • Evt. ristede mandler som topping

Sådan gør du

  • Se fremgangsmåde i video på instagram HER.
  • Brug en minihakker til først at blende havregryn helt fint til mel. Jeg plejer altid at blende en større portion havregryn, så jeg har havremel "på lager". Kom havremelet i en skål og sæt den til side.
  • Kom kikærter, smooth peanutbutter, plantemælk og ahornsirup i minihakkeren (uden havremelet). Blend det hele godt sammen og sørg for at kikærterne er blendet så meget som muligt.
  • Kom havremelet i minihakkeren sammen med kanel, nelliker, kardemomme og muskatnød. Vend det hele godt sammen eller blend det sammen i minihakkeren. Sæt dejen på køl i et par timer. Herefter er den mindre klistret og kan formes.
  • Tag en tsk. af kikærte-dejen og form den til en kugle. Gentag med den resterende del af dejen. Jeg fik i alt 26 stk.
  • Smelt herefter mørk chokolade og vend alle kikærtekuglerne heri en af gangen. Placer dem på et stykke bagepapir på et skærebræt eller anden plads. Top evt. med lidt grofthakkede ristede mandler. Lad chokoladen størkne (gerne på køl). Opbevar i køleskabet i en lufttæt beholder.

    Velbekomme! 🎅🏼

Skriv en kommentar til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *