Vegansk

Uden
raffineret sukker

Glutenfri

Mit sundere alternativ

Hej, og velkommen til 

Du er landet midt i mit opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til sundere alternativer til kager og søde sager samt andre lækkerier. Der kommer løbende nye opskrifter til, så følg endelig med! 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, er du meget velkommen til at skrive en kommentar, og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage til dig.

Nyeste opskrifter

"Nødtella" Kugler

"Nødtella" Kugler

4.7 fra 3 stemmer

Jeg har valgt at kalde den her opskrift for "nødtella" kugler 😍 Den lækre kombination af ristede hasselnødder og chokolade får nemlig de her daddelkugler til at smage af nutella 🤤 Det bedste er desuden, at de kun består af 3 forskellige ingredienser, hvilket gør dem virkelig nemme at lave. De er perfekte som en sundere snack til både store og små 🙌🏼 Lav dem eksempelvis som et sundere alternativ i juleslikskålen 🎅🏼 eller blot til når den lille sult melder sig på andre tidspunkter i løbet af året.
Jeg har også tidligere lavet en anden opskrift på daddelkugler - mine choko orange daddelkugler, som du kan finde lige HER. De smager også helt fantastisk! 🍊🍫

Jeg håber, du kan bruge opskriften på mine nødtella kugler. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡

👉 Opskriften er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.

Antal

18

stk.
Kalorier pr. stk.

85

kcal
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 150 gram ristede hasselnødder

  • 200 gram friske og bløde dadler (dem fra papæske)

  • 15 gram kakaopulver

  • Lidt ekstra kakaopulver til at rulle kuglerne i

Sådan gør du

  • Se fremgangsmåde i video på instagram HER.
  • Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 8-10 min. Sørg for at holde lidt øje med dem, så de ikke brænder på. Lad dem herefter afkøle HELT. Når hasselnødderne er afkølet kan skallen nemt nulres af.
  • Kom de ristede og afskallede hasselnødder i en minihakker.
  • Fjern stenene fra de friske dadler og kom ligeledes de udstenede dadler i minihakkeren sammen med hasselnødderne.
  • Tilsæt kakaopulver.
  • Blend det hele godt sammen indtil nødderne og dadlerne er blendet mest muligt, og du kan presse massen sammen med hænderne.
  • Form daddelmassen til kugler. Jeg fik i alt 18 stk. Placer kuglerne på en plade med bagepapir og sæt dem i fryseren i 2 timer eller mere.
  • Kom herefter kuglerne i en frysepose, og tilsæt 1 tsk kakaopulver. Luk posen og vend kuglerne rundt i posen, så de bliver dækket af kakaopulveret.

    Opbevar nødtella kuglerne i køleskabet.

    Velbekomme! 🤤😍

2 kommentarer til ““Nødtella” Kugler”

  1. Britta Mathiasen

    Kom vist lidt for meget nød i🙈, så overtrak dem med mørk chokolade. De er godkent af hele husstanden👍

    1. Hej Britta, jeg tænker at de bare blev næsten endnu bedre overtrukket med mørk chokolade 😄😍 Så god idé! Dejligt, de faldt i god jord 🙌🏼

Skriv en kommentar til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *