
Nødtella
Her får du mit vanvittige lækre bud på en "nødtella" 🤤🍫 Den er genial som topping oven på pandekager eller grød! Derudover består den kun af 5 forskellige ingredienser og er derfor dejlig overskuelig at lave. Det vigtigste er at få ristet hasselnødderne og efterfølgende blendet dem til hasselnøddesmør. Til det bruger jeg en kraftig minihakker.
Jeg håber, du kan bruge opskriften på min nødtella. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡
👉 Opskriften er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.
1
glas1600
kcalIngrediensliste
200 gram hasselnødder
75 gram friske og bløde dadler (dem fra papæske)
150 gram plantemælk eller anden slags mælk
25 gram kakaopulver
1 tsk vaniljepulver
Lidt salt
Sådan gør du
- Det er vigtigt for opskriften at hasselnødderne bliver ristet. Så start med tænde ovnen på 200 grader (alm. ovn) og rist 200 gram hasselnødder i 8-9 minutter. Hold øje med dem, så de ikke bliver for brændte. Lad hasselnødderne afkøle HELT. Herefter kan du nulre skallen af med fingrene.
- Kom de ristede og afskallede hasselnødder i en minihakker. Blend dem indtil det bliver til hasselnøddesmør. Til at starte med vil det være finthakket, herefter vil det blive mere sammenhængende, og til sidst bliver det en lækker og flydende konsistens. Vær tålmodig, det tager lidt tid, men skal nok komme.
- Fjern stenene fra 75 gram dadler og kom dadlerne i minihakkeren med hasselnøddesmørret. Kom ligeledes 150 gram plantemælk, 1 tsk vaniljepulver, 25 gram kakaopulver og lidt salt i minihakkeren.
- Blend det hele godt (!) sammen. Til sidst har du en lækker nødtella, som kan nydes oven på pandekager, grød og andre lækre sager.
Velbekomme! 🌰🍫
Se video på Instagram HER.
Har du prøvet denne opskrift? Så vil jeg elske at se din kreation!
Tag @mitsunderealternativ eller del et billede med #mitsunderealternativ på Instagram