Vegansk

Uden
raffineret sukker

Glutenfri

Hej, og velkommen til 

Du er landet midt i mit opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til sundere alternativer til kager og søde sager samt andre lækkerier. Der kommer løbende nye opskrifter til, så følg endelig med! 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, er du meget velkommen til at skrive en kommentar, og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage til dig.

Nyeste opskrifter

Appelsin Chokoladekage med ristede valnødder

Appelsin Chokoladekage med ristede valnødder

5.0 fra 1 stemme

Den her appelsin chokoladekage med ristede valnødder smager SÅ lækkert! 🍊🍫 Det er en perfekte sundere julekage at lave, hvis du skal have gæster eller bare vil forkæle dig selv lidt! 😋 Kagen er sødet med dadler og ahornsirup og indeholder derfor ikke raffineret sukker. Alle ingredienserne skal blot blendes sammen, hvilket også gør kagen super nem at lave 😍 Til sidst er den toppet med et chokolade lag bestående af mørk chokolade og peanutbutter, samt ristede valnødder. Du kan naturligvis bruge andre slags ristede nødder.

Jeg håber, du kan bruge opskriften på min appelsin chokoladekage med ristede valnødder. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡

👉 Opskriften er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.

Antal

8

stk.
Kalorier pr. stk.

325

kcal
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Kage
  • 200 gram friske og bløde dadler (dem fra papæske)

  • 100 gram vegansk smør (smeltet)

  • 50 gram ahornsirup

  • 275 gram plantemælk

  • 40 gram kakaopulver

  • 120 gram havregryn

  • 1 tsk stødt kanel

  • 4 tsk revet økologisk appelsinskal

  • 1 tsk bagepulver

  • Chokolade lag
  • 70 gram mørk chokolade (jeg bruger dem her)

  • 60 gram smooth peanutbutter

  • Ca. 60 gram ristede valnødder til topping

Sådan gør du

  • Se fremgangsmåde i video på instagram HER.
  • Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn).
  • Fjern stenene fra de friske dadler og kom dadlerne i en skål. Kom de øvrige ingredienser til kagen, pånær bagepulveret, i skålen. Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen. Tilsæt til sidst bagepulver og rør rundt.
  • Fordel dejen jævnt i en bageform beklædt med bagepapir. Jeg har brugt en aflang bageform.
  • Bag kagen i ovnen i 50-60 minutter. Bagetiden kan måske variere afhængig af hvilken bageform, du bruger. Lad herefter kagen afkøle.
  • Rist imens ca. 60 gram valnødder på en tør pande indtil de begynder at dufte lidt. Det tager nogle minutter. Sørg for at vende dem godt rundt på panden, så de ikke brænder på. Kom de ristede valnødder i en skål og lad dem ligeledes afkøle.
  • Lav chokolade laget ved først at smelte den mørke chokolade. Tilsæt herefter smooth (!) peanutbutter i den smeltede chokolade. Rør det godt sammen til en lækker og ensartet konsistens. Fordel det jævnt oven på kagen og top med de ristede valnødder. Jeg plejer lige at "knække" valnødderne lidt med fingrene.
  • Sæt kagen på køl i minimum 3 timer, gerne mere.

    Velbekomme! 😍🍊🍫

2 kommentarer til “Appelsin Chokoladekage med ristede valnødder”

    1. Hej Heidi 😍 Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg tror sagtens at man kan fryse den. Lad mig endelig høre, hvordan det går i så fald 🙌🏼 Knus herfra.

Skriv en kommentar til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *