Vegansk

Uden
raffineret sukker

Glutenfri

Mit sundere alternativ

Hej, og velkommen til 

Du er landet midt i mit opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til sundere alternativer til kager og søde sager samt andre lækkerier. Der kommer løbende nye opskrifter til, så følg endelig med! 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, er du meget velkommen til at skrive en kommentar, og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage til dig.

Nyeste opskrifter

Hindbær Lakrids Kikærtekugler

Hindbær Lakrids Kikærtekugler

5.0 fra 2 stemmer

De her Hindbær Lakrids Kikærtekugler smager så dejligt! 😍 Generelt elsker jeg kikærtekugler! Det er en genial sundere snack, da de primært består af kikærter - og det kan man slet ikke smage! Vil jeg i hvert fald vove at påstå 😄 Hvis ikke du har lavet kikærtekugler før, så hermed en kæmpe anbefaling herfra 👌🏼 Jeg har også delt andre opskrifter på kikærtekugler, som du kan finde her.

Jeg håber, du kan bruge opskriften på mine hindbær lakrids kikærtekugler. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡

👉 Opskriften er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.

Antal

26

stk.
Kalorier pr. stk.

80

kcal
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 240 gram kikærter (svarende til 1 dåse, drænet vægt)

  • 90 gram smooth peanutbutter

  • 60 gram ahornsirup

  • 30 gram plantemælk eller anden slags mælk

  • 60 gram havremel (havregryn blendet til mel)

  • 4 tsk lakridspulver

  • 4 spsk frysetørrede hindbær + lidt til topping

  • Ca. 150-200 gram mørk chokolade (jeg bruger dem her)

Sådan gør du

  • Se fremgangsmåden i video på instagram HER.
  • Start med at blende 60 gram havregryn helt fint til mel i en minihakker. Sæt havremelet til side.
  • Kom 240 gram kikærter, 90 gram smooth peanutbutter, 60 gram ahornsirup og 30 gram plantemælk i minihakkeren (uden havremelet). Blend det hele godt sammen og sørg for at kikærterne er blendet mest muligt.
  • Tilsæt de 60 gram havremel, 4 tsk lakridspulver og 4 spsk frysetørrede hindbær. Dette skal blot røres sammen med de øvrige ingredienser, så jeg plejer at fjerne den skarpe del fra minihakkeren.
  • Når det er rørt godt sammen til en klistret "dej", sættes den i køleskabet i et par timer.
  • Rul herefter kikærtedejen til kugler. Jeg fik i alt 26 stk. Placer dem på en plade med bagepapir.
  • Smelt 150-200 gram chokolade og vend hver kugler heri én af gangen. Top med lidt frysetørrede hindbær. Opbevar kikærtekuglerne i køleskabet, gerne på en tallerken.

    Velbekomme! 😍🙌🏼

2 kommentarer til “Hindbær Lakrids Kikærtekugler”

    1. Jeg har ikke selv prøvet det endnu – de bliver altid spist inden 😄 men jeg tænker godt at de kan fryses, evt. inden der kommes chokolade på 😍

Skriv en kommentar til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *