
Halloween Chokolademuffins
De her Halloween Chokolademuffins smager virkelig godt! 😋🕸️🕷️ De består af en lækker og svampede chokolademuffin, som er toppet med en chokoladekaramel. Spindelsvævsmønstret er lavet med peanutbutter. Alle ingredienserne til både muffinsene og til karamellen skal blot blendes/røres sammen, hvilket gør dem nemme at lave. Det er et virkelig hyggeligt halloween-bageprojekt 😍
Jeg håber, du kan bruge opskriften på mine halloween chokolademuffins. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡
👉 Opskriften er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.
7
stk.Ingrediensliste
- Chokolademuffins
200 gram friske og bløde dadler (dem fra papæske)
100 gram vegansk smør (smeltet)
50 gram ahornsirup
250 gram plantemælk
40 gram kakaopulver
120 gram havregryn
1 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
- Chokoladekaramel
50 gram smooth (!) peanutbutter
25 gram ahornsirup
30 gram vegansk smør (smeltet)
5 gram kakaopulver
2 nip vaniljepulver
1 nip salt
Peanutbutter til at lave spindelvævsmønstret
Sådan gør du
- Se fremgangsmåde i video på instagram HER.
- Chokolademuffins
- Start med at tænde ovnen på 175 grader (alm. ovn).
- Fjern herefter stenene fra de friske dadler og kom dadlerne i en skål. Smelt smørret og kom det ligeledes i skålen. Tilsæt ahornsirup, mælk, kakaopulver, havregryn og kanel.
- Blend det hele rigtig godt sammen med en stavblender. Tilsæt til sidst bagepulver og vend det rundt i dejen.
- Fordel dejen jævnt i muffinsforme. Jeg fik i alt 7 stk., og jeg bruger en muffinbageform og smører den med lidt kokosolie, så dejen ikke hænger fast.
- Bag muffinsene i ovnen i ca. 30 min. Lad dem herefter afkøle helt, inden de tages ud af formen.
- Chokoladekaramel
- Kom peanutbutter, ahornsirup og smeltet smør i en lille skål. Bland det sammen.
- Tilsæt kakaopulver, vaniljepulver og salt. Rør det godt sammen til en lækker og ensartet chokoladekaramel.
- Kom lidt smooth peanutbutter ned i hjørnet af en frysepose, så den kan fungere lidt som en sprøjtepose.
- Fordel chokoladekaramellen oven på de afkølede chokolademuffins. Klip et lille (!) hul i hjørnet af fryseposen og kom peanutbutteren oven på karamellen ved først at lave en "prik" i midten og herefter en cirkel rundt omkring prikken.
- Brug herefter en tandstik til at lave spindelsvævsmønstret ved at trække den fra midten og ud. Dette gøres i alt 8 gange, på samme måde som hvis du skulle skære den ud i 8 lige store stykker.
- Sæt muffinsene i køleskabet indtil servering.
Velbekomme! 😍🕸️🕷️
Har du prøvet denne opskrift? Så vil jeg elske at se din kreation!
Tag @mitsunderealternativ eller del et billede med #mitsunderealternativ på Instagram