
Brunkage Karamel Cups
De her Brunkage Karamel Cups smager virkelig dejligt! 🎅🏼😍 De består af en bund, der er lavet på friske dadler, ristede mandler og brunkagekrydderi, og så er de fyldt med en lækker karamel i midten og toppet med mørk chokolade. Det er en lækker og sundere jule- og nytårssnack, som du både kan forkæle dig selv og dine gæster med. Dem skal du prøve! 🙌🏼😋
Jeg håber, du kan bruge opskriften på mine brunkage karamel cups. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡
👉 Opskriften er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.
8
stk.225
kcalIngrediensliste
- Bund
125 gram friske og bløde dadler (dem fra papæske)
125 gram mandler (ristede)
1 tsk brunkagekrydderi
- Karamel
60 gram smooth peanutbutter
15 gram ahornsirup
25 gram vegansk smør (smeltet)
2 nip vaniljepulver
Et nip salt
Evt. lidt mørk chokolade til at komme ovenpå (kan undlades)
Sådan gør du
- Se fremgangsmåden i video på instagram HER.
- Bund
- Start med at riste mandlerne på en tør pande på medium varme indtil de begynder at dufte lidt. Sørg for at vende godt rundt i dem, så de ikke brænder på. Kom mandlerne i en skål og lad dem køle HELT af. Du kan med fordel lave dette step lidt tid i forvejen.
- Kom de ristede mandler i en minihakker og blend dem godt. Fjern herefter stenene fra de friske dadler og kom dadlerne i minihakkeren med de finthakkede mandler. Tilsæt brunkagekrydderi. Blend det hele godt sammen indtil "dejen" kan samles med hænderne.
- Del dejen i 8 lige store dele og rul dem til kugler. Tag en af kuglerne og brug pegefingeren til at trykke ned i midten af kuglen for at forme en "cup". Gentag med de resterende kugler. Husk, jo større hul, der er i midten, jo mere karamel kan der være 😋. Placer cups'ene på en plade med bagepapir.
- Karamel
- Kom peanutbutter i en skål sammen med ahornsirup og rør rundt. Smelt smørret og kom det ligeledes i skålen. Tilsæt vanilje og salt. Rør det hele godt sammen til en lækker og ensartet karamel.
- Fordel karamellen ligeligt i cups'ene og sæt dem herefter i fryseren i 1-2 timer.
- Top evt. med lidt smeltet chokolade og opbevar dem herefter i køleskabet.
Velbekomme! 🎅🏼😍
Har du prøvet denne opskrift? Så vil jeg elske at se din kreation!
Tag @mitsunderealternativ eller del et billede med #mitsunderealternativ på Instagram