Vegansk

Uden
raffineret sukker

Glutenfri

Hej, og velkommen til 

Du er landet midt i mit opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til sundere alternativer til kager og søde sager samt andre lækkerier. Der kommer løbende nye opskrifter til, så følg endelig med! 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, er du meget velkommen til at skrive en kommentar, og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage til dig.

Nyeste opskrifter

Bananpandekager med Jordbær Chia Kompot

Bananpandekager med Jordbær Chia Kompot

0.0 fra 0 stemmer

Her får du to af de opskrifter, jeg altid selv vender tilbage til! Bare fordi de smager så godt! 😍 Det er mine bananpandekager og min jordbær chia kompot 🥞🍓 Pandekagerne er tykke og lækre, og de smager så dejligt sammen med den syrlige jordbær kompot. Det er en perfekt kombination, hvis du spørger mig! Derudover så er begge opskrifter nemme at lave og kræver ikke en masse forskellige ingredienser. Dem skal du altså prøve!

Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡

👉 Opskriften er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.

Antal

12

stk.
Kalorier pr. stk.

100

kcal
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Bananpandekager
  • 400 gram modne bananer (svarende til ca. 4 stk.)

  • 35 gram ahornsirup

  • 200 gram plantemælk eller anden slags mælk

  • 160 gram havregryn

  • 1 tsk bagepulver

  • Jordbær Chia Kompot
  • 200 gram frosne jordbær

  • 50 gram vand

  • 25 gram ahornsirup

  • 15 gram chiafrø

  • 1/2 tsk vaniljepulver

Sådan gør du

  • Jordbær Chia Kompot
  • Først laves jordbær chia kompotten (gerne dagen inden), da den skal afkøle. Kom 200 gram frosne jordbær i en gryde sammen med 50 gram vand. Rør rundt og lad det simre indtil jordbærrerne kan moses med en gaffel.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt 25 gram ahornsirup, 15 gram chiafrø og 1/2 tsk vaniljepulver. Blend det hele godt sammen med en stavblender.
  • Kom jordbær chia kompotten i en lufttæt beholder (lad den afkøle lidt inden der kommes låg på) og sæt den i køleskabet.
  • Chiafrøene suger væsken og har en gelerende effekt, som giver en kompot-lignende konsistens.
  • Bananpandekager
  • Kom 400 gram modne bananer, 35 gram ahornsirup og 200 gram plantemælk i en skål. Blend det godt sammen med en stavblender.
  • Tilsæt 160 gram havregryn og blend igen. Vend 1 tsk bagepulver i dejen og lad den herefter trække i 15 minutters tid.
  • Varm en pande op med lidt smør. Kom lidt af dejen ud på panden, når smørret er smeltet. Brug en ske til at forme en rund og tyk pandekage. Jeg laver altid 2 pandekager på panden af gangen. Blot sørg for at pandekagerne ikke bliver for store, da de i så fald kan være lidt svære at vende.
  • Steg pandekagerne på begge sider i nogle minutter. Gentag med den resterende del af dejen. Jeg fik i alt 12 stk.

    Nyd bananpandekagerne med jordbær chia kompotten 🍌🥞🍓 Velbekomme!

    Se video på Instagram HER.

Skriv en kommentar til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *