Kokos Karamel Cups
De her kokos karamel cups smager vanvittigt godt! 🤤🥥 De består af en bund lavet på dadler og ristet kokosmel og er fyldt med en lækker karamel lavet primært på peanutbutter. Så simpelt og virkelig mums! Derudover er de super nemme og lave 😍 Det er bare en perfekt sundere snack at have i køleskabet, til når den lille sult melder sig!
Jeg håber, du kan bruge opskriften på min kokos karamel cups. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡
8
stk.200
kcalIngrediensliste
- Bund
150 gram friske dadler (dem fra papæske)
100 gram ristet kokosmel
1 tsk revet økologisk citronskal (kan undlades)
- Karamel
60 gram smooth peanutbutter
15 gram ahornsirup
25 gram vegansk smør (smeltet)
2 nip vaniljepulver
Et nip salt
Evt. lidt smeltet sukkerfri og vegansk mørk chokolade til topping
Sådan gør du
- Bund
- Til opskriften skal der bruges ristet kokosmel, da det giver en virkelig dejlig smag. Start derfor med at riste 100 gram kokosmel på en tør pande indtil det er gyldent. Sørg for at røre rundt i det undervejs, så det ikke brænder på. Kom det ristede kokosmel i en skål og lad det afkøle.
- Fjern stenene fra 150 gram friske dadler og kom dadlerne i en minihakker. Tilsæt det ristede kokosmel og evt. 1 tsk revet økologisk citronskal. Jeg synes, citronskallen giver et dejligt twist, men det kan sagtens undlades. Blend det hele godt indtil det kan samles/presses sammen. Del daddel massen i 8 lige store stykker og form hvert stykke til en "cup". Via linket nederst i opskriften kan du se, hvordan jeg gør. Placer de 8 cups på et stykke bagepapir og sæt dem i køleskabet, imens du laver karamellen.
- Karamel
- Kom 60 gram smooth peanutbutter i en skål sammen med 15 gram ahornsirup. Smelt 25 gram vegansk smør og kom det i skålen. Rør det godt sammen. Tilsæt 2 nip vaniljepulver og et nip salt og rør rundt igen indtil du har en lækker og ensartet karamel.
- Fordel karamellen i fordybningerne i daddel cups’ene. Sæt dem i fryseren i 30-60 minutter. Smelt herefter lidt chokolade og kom det oven på som prikken over i’et. Chokoladen kan også undlades.
Opbevar kokos karamel cups’ene i en lufttæt beholder i køleskabet.
Velbekomme! 🤤🥥
Se video via instagram HER.
Har du prøvet denne opskrift? Så vil jeg elske at se din kreation!
Tag @mitsunderealternativ eller del et billede med #mitsunderealternativ på Instagram