Kikærtekugler med appelsin
De her kikærtekugler med appelsin er helt perfekte at lave her til efterår og jul! 🍂🍁🎅🏼 MUMS, hvor smager de bare virkelig lækkert! 😋 De har en blød konsistens og en skøn smag af appelsin, der netop giver de hyggeligste efterårs- og julevibes 🍊🍫 Samtidig er de fyldt med sunde og naturlige ingredienser som kikærter, havre og peanutbutter. Det betyder, at du får en sundere snack, der både tilfredsstiller den søde tand og giver lidt ekstra næring og fiber 🙌🏼
Kikærtekuglerne er super nemme at lave og kræver ingen bagning. Alle ingredienserne skal blot blendes godt sammen, rulles til kugler og overtrækkes med chokolade. Du kan nyde dem som en lille julesnack, i madpakken, til kaffehyggen eller som et sødt og sundere alternativ til konfekt. Jeg elsker selv at have sådan en portion i køleskabet, så jeg altid har en hurtig snack klar, der kan spises med lidt bedre samvittighed 🎄✨
Jeg håber, du kan bruge opskriften på mine kikærtekugler med appelsin. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡
👉 Opskriften er glutenfri og vegansk og indeholder kun raffineret sukker pga. den mørke chokolade.
24
stk.85
kcalIngrediensliste
1 dåse kikærter (ca. 240 gram drænet vægt)
90 gram smooth peanutbutter
60 gram ahornsirup
30 gram plantedrik eller anden slags mælk
3 tsk revet økologisk appelsinskal
1/2 tsk vaniljepulver
60 gram havregryn (blendet fint til havremel)
125 gram mørk chokolade, 70-85%
Sådan gør du
- Se fremgangsmåde i video på instagram HER.
- Til opskriften skal der bruges havremel, så jeg starter altid med at blende en stor portion havregryn helt fint til havremel i en minihakker. Så jeg har altid havremel på lager i køkkenskuffen. Sæt havremelet til side i en skål.
- Kom kikærter, peanutbutter, ahornsirup, plantedrik, revet appelsinskal og vaniljepulver i minihakkeren (uden havremelet). Blend det hele godt sammen indtil kikærterne er blendet mest muligt.
- Tilsæt havremel (60 gram) og rør det godt sammen med de øvrige ingredienser.
- Sæt kikærte dejen i køleskabet i et par timer.
- Rul herefter dejen til kugler og placer kuglerne på en plade med bagepapir. Jeg fik i alt 24 stk.
- Smelt den mørke chokolade og vend kuglerne en af gangen heri. Placer dem på bagepapiret og top evt. med en lille smule ekstra revet appelsinskal. Lad chokoladen størkne, gerne i køleskabet. Opbevar ligeledes kikærte kuglerne i køleskabet.
Velbekomme! 🍊🍫
Har du prøvet denne opskrift? Så vil jeg elske at se din kreation!
Tag @mitsunderealternativ eller del et billede med #mitsunderealternativ på Instagram



