Chokoladekage med Chokoladekaramel
Den her chokoladekage med chokoladekaramel er du nødt til at prøve! 🤤🍫 Den smager så lækkert og er et perfekt sundere alternativ til en klassisk chokoladekage! Derudover er det en super nem og overskuelig opskrift, da både ingredienserne til kagen og til chokoladekaramellen blot skal blendes/røres sammen. Jeg har toppet kagen med friske hindbær, fordi jeg bare elsker kombinationen af chokolade og hindbær 😍 Du kan naturligvis også bruge andre friske bær.
Jeg håber, du kan bruge opskriften på min chokoladekage med chokoladekaramel. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡
8
stk.300
kcalIngrediensliste
- Chokoladekage
200 gram friske og bløde dadler
100 gram vegansk smør (smeltet)
50 gram ahornsirup
300 gram plantemælk eller anden slags mælk
40 gram kakaopulver
120 gram havregryn
1 tsk bagepulver
- Chokoladekaramel
50 gram smooth peanutbutter
30 gram vegansk smør (smeltet)
25 gram ahornsirup
5 gram kakaopulver
2 nip vaniljepulver
En bakke friske hindbær (ca. 125 gram)
Sådan gør du
- Chokoladekage
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Fjern stenene fra 200 gram friske og bløde dadler og kom dadlerne i en skål. Smelt 100 gram smør og kom det ligeledes i skålen. Tilsæt 50 gram ahornsirup og 300 gram plantemælk. Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.
- Kom 40 gram kakaopulver og 120 gram havregryn i skålen og blend igen med stavblenderen, indtil dadlerne og havregrynene er blendet mest muligt. Tilsæt 1 tsk bagepulver og rør rundt.
- Fordel dejen jævnt i en rund bageform beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i 30-35 min. Lad den afkøle helt inden den tages ud af formen.
- Chokoladekaramel
- Kom 50 gram smooth peanutbutter i en lille skål. Smelt 30 gram smør og kom det ligeledes i skålen. Tilsæt 25 gram ahornsirup, 5 gram kakaopulver og 2 nip vaniljepulver. Rør det hele godt sammen indtil du har en lækker og ensartet chokoladekaramel.
- Fordel den oven på en afkølede chokoladekage og top med friske hindbær. Sæt kagen på køl inden servering. Jeg synes selv, at kagen bliver bedre, når den har været på køl i nogle timer, så karamellen har fået lov til at sætte sig lidt.
Velbekomme! 🤤🍫
Se video på instagram HER.
Har du prøvet denne opskrift? Så vil jeg elske at se din kreation!
Tag @mitsunderealternativ eller del et billede med #mitsunderealternativ på Instagram