Alle opskrifter

Vegansk

Uden
raffineret sukker

Glutenfri

Hej, og velkommen til 

Du er landet midt i mit opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til sundere alternativer til kager og søde sager samt andre lækkerier. Der kommer løbende nye opskrifter til, så følg endelig med! 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, er du meget velkommen til at skrive en kommentar, og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage til dig.

Nyeste opskrifter

Chokoladekage med Chokoladekaramel

Chokoladekage med Chokoladekaramel

5.0 fra 2 stemmer

Den her chokoladekage med chokoladekaramel er du nødt til at prøve! 🤤🍫 Den smager så lækkert og er et perfekt sundere alternativ til en klassisk chokoladekage! Derudover er det en super nem og overskuelig opskrift, da både ingredienserne til kagen og til chokoladekaramellen blot skal blendes/røres sammen. Jeg har toppet kagen med friske hindbær, fordi jeg bare elsker kombinationen af chokolade og hindbær 😍 Du kan naturligvis også bruge andre friske bær.

Jeg håber, du kan bruge opskriften på min chokoladekage med chokoladekaramel. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡

Antal

8

stk.
Kalorier pr. stk.

300

kcal
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Chokoladekage
  • 200 gram friske og bløde dadler

  • 100 gram vegansk smør (smeltet)

  • 50 gram ahornsirup

  • 300 gram plantemælk eller anden slags mælk

  • 40 gram kakaopulver

  • 120 gram havregryn

  • 1 tsk bagepulver

  • Chokoladekaramel
  • 50 gram smooth peanutbutter

  • 30 gram vegansk smør (smeltet)

  • 25 gram ahornsirup

  • 5 gram kakaopulver

  • 2 nip vaniljepulver

  • En bakke friske hindbær (ca. 125 gram)

Sådan gør du

  • Chokoladekage
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Fjern stenene fra 200 gram friske og bløde dadler og kom dadlerne i en skål. Smelt 100 gram smør og kom det ligeledes i skålen. Tilsæt 50 gram ahornsirup og 300 gram plantemælk. Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.
  • Kom 40 gram kakaopulver og 120 gram havregryn i skålen og blend igen med stavblenderen, indtil dadlerne og havregrynene er blendet mest muligt. Tilsæt 1 tsk bagepulver og rør rundt.
  • Fordel dejen jævnt i en rund bageform beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i 30-35 min. Lad den afkøle helt inden den tages ud af formen.
  • Chokoladekaramel
  • Kom 50 gram smooth peanutbutter i en lille skål. Smelt 30 gram smør og kom det ligeledes i skålen. Tilsæt 25 gram ahornsirup, 5 gram kakaopulver og 2 nip vaniljepulver. Rør det hele godt sammen indtil du har en lækker og ensartet chokoladekaramel.
  • Fordel den oven på en afkølede chokoladekage og top med friske hindbær. Sæt kagen på køl inden servering. Jeg synes selv, at kagen bliver bedre, når den har været på køl i nogle timer, så karamellen har fået lov til at sætte sig lidt.

    Velbekomme! 🤤🍫

    Se video på instagram HER.

Skriv en kommentar til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *