Alle opskrifter

Vegansk

Uden
raffineret sukker

Glutenfri

Hej, og velkommen til 

Du er landet midt i mit opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til sundere alternativer til kager og søde sager samt andre lækkerier. Der kommer løbende nye opskrifter til, så følg endelig med! 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, er du meget velkommen til at skrive en kommentar, og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage til dig.

Nyeste opskrifter

Banan Mazarin med Chokolade

Banan Mazarin med Chokolade

0.0 fra 0 stemmer

Kunne det friste med et stykke af denne banan mazarin med chokolade? Den smager simpelthen så lækkert og er samtidig nem at lave! Kæmpe anbefaling herfra, kan du godt høre 😄 Banan og chokolade er bare en perfekt kombination og den søde smag fra marcipanen er prikken over i'et. Derudover har jeg toppet mazarinkagen med friske brombær, da de er i sæson, og samtidig giver kagen noget syrlighed. Du kan naturligvis toppe kagen med lige det, du ønsker.

Jeg håber, du kan lide min banan mazarin med chokolade, og hvis du har spørgsmål, så hold dig endelig ikke tilbage med at skrive en kommentar ♡

Antal

8

personer
Kalorier

300

kcal
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Kage
  • 3 stk. modne bananer (ca. 300 gram)

  • 1 spsk. æbleeddike (ca. 10 gram)

  • 50 gram ahornsirup

  • 150 gram marcipan evt. fra @easis_udentilsatsukker 

  • 50 gram (vegansk) smør

  • 100 gram plantemælk eller anden slags mælk

  • 120 gram gram havregryn

  • 1 tsk. vaniljepulver

  • 1 tsk. bagepulver


  • Chokolade lag
  • 40 gram chokoladeknapper, evt. fra @easis_udentilsatsukker 

  • 25 gram smooth peanutbutter

  • Friske brombær

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader (alm. ovn).
    Mos 300 gram modne bananer (ca. 3 stk.) i en skål. Kom 1 spsk æbleeddike, 50 gram ahornsirup og 100 gram plantemælk i skålen og rør rundt.
  • Smelt 50 gram smør og kom det ligeledes i skålen. Riv 150 gram marcipan og rør det sammen med de øvrige ingredienser i skålen.
  • Blend 120 gram havregryn helt fint til havremel i en minihakker. Tilsæt 1 tsk vaniljepulver og 1 tsk bagepulver og bland det sammen.
  • Vend de tørre ingredienser sammen med de våde ingredienser. Kom dejen i en smurt bageform. Jeg har brugt en rund tærteform, men du kan sagtens bruge en anden slags bageform.
  • Bag kagen i ca. 40-45 min. Bagetiden kan måske variere alt efter hvilken bageform, du bruger. Lad kagen afkøle.
  • Smelt 40 gram chokolade og bland 25 gram smooth peanutbutter sammen med chokoladen. Fordel chokolade laget oven på mazarinkagen. Jeg tænker sagtens, at du kan fordoble mængden af chokolade laget, hvis du bruger en anden bageform og gerne vil smøre det udover hele kagen.
  • Top mazarinkagen med friske brombær og sæt den på køl inden servering, så chokolade laget kan størkne.

    Velbekomme! 🤤

    Se video på Instagram HER.

Skriv en kommentar til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *