
Squashkage
Hermed mit bud på en lækker squashkage! Den er dejlig svampet og toppet med en citronkaramel samt ristede valnødder 🤤 Lyder det som noget for dig? Den er et stort hit herhjemme både til store og små! Jeg kan kun anbefale dig at hoppe i køkkenet og forkæle dig selv eller dine gæster med den her squashkage 🙌🏼
Jeg håber, du kan lide opskriften! Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive en kommentar ♡
👉 Opskriften er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.
8
stk.325
kcalIngrediensliste
- Squashkage
200 gram squash (svarende til ca. 1 stk.)
350 gram æblemos (jeg bruger den her)
1 spsk æblecidereddike (ca. 10 gram)
75 gram vegansk smør (smeltet)
75 gram ahornsirup
50 gram plantemælk eller anden slags mælk
240 gram havregryn (blendet helt fint til havremel)
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
- Citronkaramel
90 gram smooth peanutbutter fra PeanutbutterPusheren (reklame)
20 gram ahornsirup
40 gram vegansk smør (smeltet)
2 nip vaniljepulver
1/2 tsk revet økologisk citronskal
Ristede valnødder til topping
Sådan gør du
- Squashkage
- Riv 200 gram squash og sæt det til side. Tænd herefter ovnen på 175 grader (alm. ovn).
- Bland 350 gram æblemos, 1 spsk æblecidereddike, 75 gram ahornsirup og 50 gram plantemælk i en skål. Smelt 75 gram vegansk smør og rør det sammen med de andre ingredienser i skålen.
- Kom 240 gram havregryn i en minihakker og blend det helt fint til mel. Rør 2 tsk kanel, 1 tsk kardemomme, 1 tsk vaniljepulver og 1 tsk bagepulver sammen med havremelet.
- Vend de tørre ingredienser sammen med de våde ingredienser og rør godt rundt. Tilsæt de 200 gram revet squash og rør igen.
- Kom dejen i en beklædt springform og bag den i ca. 35 minutter. Lade den afkøle helt.
- Citronkaramel
- Bland 90 gram smooth peanutbutter sammen med 20 gram ahornsirup og 40 gram smeltet smør i en skål. Tilsæt 2 nip vaniljepulver og 1/2 tsk revet citronskal og rør det hele godt sammen til en lækker karamel.
- Fordel karamellen oven på squashkagen. Rist en håndfuld valnødder på en tør pande indtil de begynder at dufte. Lad dem afkøle lidt og "knus" dem herefter oven på citronkaramellen.
- Sæt kagen i køleskabet inden servering. Den bliver også kun bedre af at have været på køl.
Velbekomme! 😍
Se video på Instagram HER.
Har du prøvet denne opskrift? Så vil jeg elske at se din kreation!
Tag @mitsunderealternativ eller del et billede med #mitsunderealternativ på Instagram