Chokolade Marcipan Kugler med sorte bønner
De her chokolade marcipan kugler med sorte bønner er endnu en virkelig skøn opskrift på et sundere alternativ til de klassiske julelækkerier 🤤🎅🏼😍 De smager bare så mums! Og så er de super nemme at lave 🙌🏼 Kuglerne har en blød og lækker konsistens, og den fyldige chokoladesmag passer perfekt sammen med mandelaromaen, som giver lille twist af marcipan smag. Helt uden at du kan smage, at hovedingrediensen er sorte bønner - og det er jo bare genialt 😋
Generelt består opskriften på disse sundere julekugler primært af simple og naturlige ingredienser. De er derfor et perfekt valg, hvis du gerne vil nyde julegodter med lidt bedre samvittighed – uden at gå på kompromis med smagen 🍫
Jeg håber, du kan bruge opskriften på mine chokolade marcipan kugler. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡
👉 Opskriften er glutenfri og vegansk og indeholder kun raffineret sukker pga. den mørke chokolade.
22
stk.70
kcalIngrediensliste
1 dåse sorte bønner (svarende til ca. 230-250 gram, kogte)
100 gram friske og bløde dadler (dem fra papæske)
50 gram havregryn (blendet helt fint til havremel)
30 gram kakaopulver
50 gram ahornsirup
1 tsk mandelaroma (jeg bruger den fra Dr. Oetker. Smag til og tilføj evt. et par dråber mere)
100 gram mørk chokolade, 70-85%
Kokosmel (til drys)
Sådan gør du
- Se fremgangsmåde i video på instagram HER.
- Start med at blende havregrynene helt fint til havremel i en minihakker. Blend gerne en stor portion, så du har havremel på lager. Det plejer jeg altid selv at gøre. Sæt det til side i en skål.
- Fjern stenene fra dadlerne og kom dadlerne i minihakkeren. Tilsæt sorte bønner, kakaopulver, ahornsirup, mandelaroma og havremel (50 gram). Blend det hele godt sammen indtil bønner og dadler er blendet mest muligt. Smag evt. dejen til ift. om du ønsker et par dråber mere af mandelaromaen.
- Sæt dejen i køleskab i en times tid.
- Rul herefter dejen til kugler og placer kuglerne på en plade med bagepapir.
- Smelt den mørke chokolade og vend hver kugle én af gangen heri. Placer dem igen på bagepapiret og drys med kokosmel.
- Lad chokoladen størkne helt - jeg plejer at sætte dem i køleskabet med det samme. Opbevar dem ligeledes på køl og nyd dem herfra 😋
Velbekomme! 🤤🎅🏼😍
Har du prøvet denne opskrift? Så vil jeg elske at se din kreation!
Tag @mitsunderealternativ eller del et billede med #mitsunderealternativ på Instagram




