Alle opskrifter

Vegansk

Uden
raffineret sukker

Glutenfri

Hej, og velkommen til 

Du er landet midt i mit opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til sundere alternativer til kager og søde sager samt andre lækkerier. Der kommer løbende nye opskrifter til, så følg endelig med! 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, er du meget velkommen til at skrive en kommentar, og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage til dig.

Nyeste opskrifter

Snickers Kikærte Bites

Snickers Kikærte Bites

5.0 fra 1 stemme

Kalder alle snickers elskere! Den her opskrift på Snickers Kikærte Bites skal prøve, hvis du også elsker kombinationen af karamel, peanuts og chokolade. De består af en kikærte dej og en (peanutbutter) karamel toppet med peanuts og vendt i chokolade. De smager så vanvittigt lækkert og er perfekte at have i køleskabet, til når den lille sult melder sig. For det har den jo med at gøre en gang imellem 😄

Jeg håber, du kan lide mine Snickers Kikærte Bites, og hvis du har spørgsmål, så hold dig endelig ikke tilbage med at skrive en kommentar ♡

Antal

30

stk.
Kalorier pr. stk.

130

kcal
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste


  • Kikærte dej
  • 240 gram kikærter (dem fra dåse)

  • 90 gram smooth peanutbutter

  • 60 gram ahornsirup

  • 30 gram plantemælk (eller anden slag mælk)

  • 100 gram saltede peanuts


  • Karamel
  • 60 gram smooth peanutbutter

  • 15 gram ahornsirup

  • 25 gram (vegansk) smør

  • 2 nip vaniljepulver

  • 1 nip salt


  • Øvrigt
  • Saltede peanuts

  • 250-300 gram chokoladeknapper fra @easis_udentilsatsukker

Sådan gør du

  • Start med at blende 100 gram peanuts helt fint til "mel" i en minihakker. Sæt de blendede peanuts til side i en skål.
  • Kom herefter 240 gram kikærter, 60 gram ahornsirup, 90 gram peanutbutter og 30 gram plantemælk i minihakkeren. Blend det hele godt og indtil kikærterne er blendet mest muligt. Rør de 100 gram blendede peanuts sammen med de øvrige ingredienser og rør det sammen til en "dej". Sæt dejen i køleskab i et par timer.
  • Tag en tsk. af dejen og form den til en kugle. Sæt kuglen på en plade med bagepapir (der kan komme i fryseren). Brug fingrene til at lave en fordybning i midten af kuglen, så der er plads til karamellen. Fortsæt med den resterende dej. Jeg fik i alt 30 kugler.
  • Lav herefter karamellen ved at røre 60 gram peanutbutter, 15 gram ahornsirup og 25 gram smeltet smør sammen i en skål. Tilsæt 2 nip vaniljepulver og et nip salt. Rør rundt indtil du har en lækker og ensartet karamel.
  • Kom karamel i alle fordybningerne i kikærte dejen. Top med peanuts og sæt pladen i fryseren i minimum 2 timer.
  • Smelt ca. 250-300 gram chokolade og vend hver frossen kikærte bite i chokoladen. Jeg kommer toppen i først og vender den rundt. Chokoladen størkner hurtigt, så det må gerne gå lidt stærkt.
  • Placer kikærte bitesene på bagepapiret og opbevar dem i køleskabet i en lufttæt beholder.

    Velbekomme 🍫🥜

    Se video på Instagram HER.

Skriv en kommentar til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *