Snickers Kikærte Bites
Kalder alle snickers elskere! Den her opskrift på Snickers Kikærte Bites skal prøve, hvis du også elsker kombinationen af karamel, peanuts og chokolade. De består af en kikærte dej og en (peanutbutter) karamel toppet med peanuts og vendt i chokolade. De smager så vanvittigt lækkert og er perfekte at have i køleskabet, til når den lille sult melder sig. For det har den jo med at gøre en gang imellem 😄
Jeg håber, du kan lide mine Snickers Kikærte Bites, og hvis du har spørgsmål, så hold dig endelig ikke tilbage med at skrive en kommentar ♡
30
stk.130
kcalIngrediensliste
Kikærte dej240 gram kikærter (dem fra dåse)
90 gram smooth peanutbutter
60 gram ahornsirup
30 gram plantemælk (eller anden slag mælk)
100 gram saltede peanuts
Karamel60 gram smooth peanutbutter
15 gram ahornsirup
25 gram (vegansk) smør
2 nip vaniljepulver
1 nip salt
ØvrigtSaltede peanuts
250-300 gram chokoladeknapper fra @easis_udentilsatsukker
Sådan gør du
- Start med at blende 100 gram peanuts helt fint til "mel" i en minihakker. Sæt de blendede peanuts til side i en skål.
- Kom herefter 240 gram kikærter, 60 gram ahornsirup, 90 gram peanutbutter og 30 gram plantemælk i minihakkeren. Blend det hele godt og indtil kikærterne er blendet mest muligt. Rør de 100 gram blendede peanuts sammen med de øvrige ingredienser og rør det sammen til en "dej". Sæt dejen i køleskab i et par timer.
- Tag en tsk. af dejen og form den til en kugle. Sæt kuglen på en plade med bagepapir (der kan komme i fryseren). Brug fingrene til at lave en fordybning i midten af kuglen, så der er plads til karamellen. Fortsæt med den resterende dej. Jeg fik i alt 30 kugler.
- Lav herefter karamellen ved at røre 60 gram peanutbutter, 15 gram ahornsirup og 25 gram smeltet smør sammen i en skål. Tilsæt 2 nip vaniljepulver og et nip salt. Rør rundt indtil du har en lækker og ensartet karamel.
- Kom karamel i alle fordybningerne i kikærte dejen. Top med peanuts og sæt pladen i fryseren i minimum 2 timer.
- Smelt ca. 250-300 gram chokolade og vend hver frossen kikærte bite i chokoladen. Jeg kommer toppen i først og vender den rundt. Chokoladen størkner hurtigt, så det må gerne gå lidt stærkt.
- Placer kikærte bitesene på bagepapiret og opbevar dem i køleskabet i en lufttæt beholder.
Velbekomme 🍫🥜
Se video på Instagram HER.
Har du prøvet denne opskrift? Så vil jeg elske at se din kreation!
Tag @mitsunderealternativ eller del et billede med #mitsunderealternativ på Instagram