No bake tærte med choko orange mousse
Her får du opskriften på en virkelig lækker no bake tærte med choko orange mousse 😍🍊🍫 Den kombinerer den intense smag af mørk chokolade med frisk appelsin – en uimodståelig smagskombination! 😋
Denne nemme desserttærte har en skøn nøddebund bestående af ristede mandler og dadler og er fyldt med en cremet mousse, der smelter på tungen. Den er lavet med primært naturlige og sundere ingredienser, herunder har jeg blandt andet tilsat chiafrø i choko orange moussen. Det er nemlig genialt, da de små frø er sunde og samtidig er med til at binde væsken i moussen. Tærten er nem at lave og en perfekt dessert at servere til jul - både til gæster, eller når du bare har lyst til noget sødt, men stadig vil holde det lidt sundere 👏🏼
Jeg håber, du kan bruge opskriften på min no bake tærte med choko orange mousse. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡
👉 Opskriften er glutenfri og vegansk og indeholder kun raffineret sukker pga. den mørke chokolade.
8
stk.340
kcalIngrediensliste
- Bund
200 gram mandler
200 gram friske og bløde dadler (dem fra papæske)
- Choko orange mousse
100 gram mørk chokolade, 70-85%
300 gram plantedrik eller anden slags mælk
30 gram kakaopulver
60 gram ahornsirup
3-4 tsk revet økologisk appelsinskal
Et nip salt
20 gram chiafrø
Lidt ekstra kakaopulver til drys (valgfrit)
Sådan gør du
- Se fremgangsmåde i video på instagram HER. Til info skal tærten laves minimum én dag i forvejen, da chokolademoussen skal stå i køleskabet natten over (gerne længere).
- Start med at lave bunden. Rist først mandlerne på en tør pande ved middel varme i nogle minutter, indtil de begynder at dufte og har fået lidt farve. Sæt dem til side i en skål og lad dem afkøle helt.
- Kom de afkølede og ristede mandler i en minihakker. Blend dem hurtigt heri, så de er finthakkede.
- Fjern stenene fra dadlerne og kom ligeledes dadlerne i minihakkeren. Blend det hele godt sammen indtil konsistensen er lidt "crumble"-agtig.
- Pres "dejen" jævnt ud i en tærteform (24 cm i diameter), så den dækker både bund og sider. Præcis som en almindelig tærtedej ville se ud. Til info, har jeg brugt en tærteform, hvor bunden kan tages ud.
- Sæt bunden i fryseren i 1-2 timer. Herefter kan den presses ud af tærteformen. Placer bunden på en flad og passende tallerken og sæt den på køl.
- Lav choko orange moussen ved at komme alle ingredienserne, undtagen chiafrøene, i et vandbad. Lad det smelte sammen ved middelvarme.
- Kom herefter chokoladeblandingen i en beholder, som du kan stavblende i. Sørg for at bruge en dejskraber, så du får det hele med over i beholderen.
- Tilsæt chiafrø og brug herefter en stavblender til at blende det hele godt sammen. Jeg blender i et par minutter for at få chiafrøene blendet mest muligt.
- Hæld chokoladeblandingen oven på tærtebunden og sæt tærten i køleskabet natten over (gerne længere), så moussen kan sætte sig helt.
- Sigt lidt kakaopulver oven på tærten inden servering.
Velbekomme! 😍🍊🍫
Har du prøvet denne opskrift? Så vil jeg elske at se din kreation!
Tag @mitsunderealternativ eller del et billede med #mitsunderealternativ på Instagram






