
Kokos Kransekager
De her kokos kransekager er helt perfekte at servere til nytĂ„rsaften! đ€€ De smager virkelig godt og er et sundere alternativ til de klassiske kransekager. Samtidig er det super nemme at lave og bestĂ„r kun af 5 forskellige ingredienser, herunder friske dadler, kokosmel, smĂžr, mandelaroma og mĂžrk chokolade. Dem skal du prĂžve! đ„ł
Jeg hĂ„ber, du kan bruge opskriften pĂ„ mine kokos kransekager. Du er velkommen til at lave en bedĂžmmelse pĂ„ â'erne ovenfor, og hvis du har spĂžrgsmĂ„l, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar âĄ
đ Opskriften er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.
9
stk.190
kcalIngrediensliste
150 gram friske og blĂžde dadler (dem fra papĂŠske)
150 gram kokosmel
30 gram vegansk smĂžr (smeltet)
1,5 tsk mandelaroma (jeg har brugt den fra Dr. Oetker)
Ca. 50 gram mĂžrk chokolade (jeg bruger dem her)
Lidt mandler til at komme ned i kagerne
SÄdan gÞr du
- Se fremgangsmÄde i video pÄ instagram HER.
- TÊnd ovnen pÄ 175 grader (varmluft).
- Fjern stenene fra de friske dadler og kom dadlerne i en minihakker. TilsĂŠt kokosmel, smeltet smĂžr og mandelaroma.
- Blend det hele godt sammen, sÄ du til sidst kan samle dejen med hÊnderne.
- Tag en spsk. af dejen og form den til en lille rund kage (ca. 2 cm hÞj). Pres en mandel halvt ned i midten af kagen. Gentag med den resterende del af dejen. Jeg fik i alt 9 smÄ kager. Placer dem pÄ en bageplade med bagepapir.
- Bag kagerne i 8-10 min. Hold gerne Þje med dem, sÄ de ikke fÄr for meget. Lad dem afkÞle HELT - og gerne i kÞleskabet nÄr de er afkÞlet en smule. De vil vÊre lidt blÞde til at starte med, men nÄr de bliver kolde, bliver de mere faste og dermed nemmere at dyppe i chokolade.
- Dyp bunden af hver kokos kransekage i den smeltede chokolade én af gangen. Placer igen kagerne pÄ et stykke bagepapir og lad chokoladen stÞrkne. Opbevar dem i kÞleskabet.
Velbekomme! đ„ł
Har du prĂžvet denne opskrift? SĂ„ vil jeg elske at se din kreation!
Tag @mitsunderealternativ eller del et billede med #mitsunderealternativ pÄ Instagram
4 kommentarer til “Kokos Kransekager”
Kan man lave dem nogle dage i forvejen?
Hej LĂŠrke, ja det kan man godt đ đ Jeg vil normalt selv lave dem dagen inden i hvert fald đ
Da min svigermor ikke bryder sig om de klassiske kransekager er jeg meget glad for denne opskrift! Det gav i hvertfald idéen til at lave noget alternativt.
Jeg lavede opskriften lidt om, jeg brugte lidt mindre og almindeligt smÞr, en smule vaniljepaste i stedet for mandelessens og sÄ undlod jeg at putte mandler i og i stedet for at dyppe i chokolade blev de penslet med en smule pÄ toppen og halvdelen drysset med frysetÞrret hindbÊr.
Jeg har nok ogsÄ lavet dem mindre, da jeg endte pÄ 20 stk. Jeg tilfÞjede ogsÄ en smule salt.
Tak for lĂŠkre alternativer!
Hej Kamilla, tusind tak for den dejlige feedback! Og hvor er det bare fantastisk at hĂžre, at I er glade for opskriften! đ Det er desuden bare sĂ„ godt, at du har tilpasset den, sĂ„ den passede til dig/jer og det du lige havde i kĂžleskabet/kĂžkkenskufferne đđŒ Tak for at fĂžlge med, og rigtig godt nytĂ„r til dig og familien đ„ł