Vegansk

Uden
raffineret sukker

Glutenfri

Mit sundere alternativ

Hej, og velkommen til 

Du er landet midt i mit opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til sundere alternativer til kager og søde sager samt andre lækkerier. Der kommer løbende nye opskrifter til, så følg endelig med! 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, er du meget velkommen til at skrive en kommentar, og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage til dig.

Nyeste opskrifter

Citronkage med karamel

Citronkage med karamel

4.0 fra 8 stemmer

Jeg har glædet mig til at dele den her citronkage med karamel med jer! 🍋😋👌🏼 Jeg elsker selv citronkage, så jeg har længe gerne ville udvikle min egen sundere version af den, som er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk. Og den kommer så her! 😍 Opskriften er super nem at lave, da alle ingredienserne til både citronkagen og til karamellen blot skal blandes/blendes sammen. Derudover smager den bare virkelig mums! 👌🏼

Jeg håber, du kan bruge opskriften på min citronkage med karamel. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡

👉 Opskriften er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.

Antal

8

personer
Kalorier pr. stk.

340

kcal
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Citronkage
  • 200 gram friske dadler (dem fra papæske)

  • 100 gram vegansk smør (koldt og blødt)

  • 50 gram ahornsirup

  • 220 gram plantemælk

  • 2 spsk citronsaft

  • 1,5 tsk revet økologisk citronskal

  • 150 gram havregryn

  • 1 spsk blå birkes

  • 1 tsk bagepulver

  • Karamel
  • 90 gram smooth peanutbutter

  • 20 gram ahornsirup

  • 40 gram vegansk smør (smeltet)

  • 2 nip vaniljepulver

  • Et nip salt

Sådan gør du

  • Se fremgangsmåde i video på instagram HER.
  • Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn).
  • Fjern stenene fra de friske dadler og kom dadlerne i en skål. Tilsæt smør, ahornsirup, plantemælk, citronsaft, citronskal og havregryn.
  • Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen. Dejen vil være lidt tyk i konsistensen, så det er vigtigt at få det blendet grundigt.
  • Tilsæt blå birkes og bagepulver og vend det stille og roligt rundt i dejen.
  • Beklæd en aflang bageform med bagepapir og fordel dejen jævnt heri. Bag citronkagen i ca. 45 min. Lad den herefter afkøle HELT.
  • Lav karamellen ved at blande smooth peanutbutter med først ahornsirup. Smelt smørret og bland det herefter sammen med de øvrige ingredienser. Tilsæt vaniljepulver og et nip salt.
  • Fordel karamellen i et jævnt lag ud over kagen. Sæt kagen i køleskabet i nogle timer indtil karamellen har sat sig. Opbevar herefter kagen på køl.

    Velbekomme! 🍋😋👌🏼

10 kommentarer til “Citronkage med karamel”

  1. Endnu en lækker opskrift fra din hånd👍 Jeg mangler bare at du også vil være så venlig at oplyse størrelse på de forme du bruger, da det kan være svært at vurdere ud fra billeder/video😉
    På forhånd tak 💚

    1. Tusind tak for din skønne besked! 😍 Dejligt at du kan lide opskriften! 🍋🙌🏼 Jeg skriver mig bag øret, at det vil være fint at få skrevet ind hvilken størrelse bageform, jeg bruger 😄

    1. Årh hvor dejligt at høre! Synes også den er så mums 🍋👌🏼 Tusind tak for din skønne kommentar!😍🙌🏼 Knus herfra.

    1. Det er i ét stykke, hvis man deler kagen i 8 stk. 😍 Det skal hertil siges, at det også er forholdsvis store stykker, så måske er det mere passende at dele kagen i 10 stykker, og dermed er der ca. 270 kcal i ét stykke. Jeg ville blot være sikker på, at der var nok, hvis man nu bager til 8 personer 😄 Giver det mening? 💕

  2. Jeanette Darling Nielsen

    Virkelig god opskrift, kagen er utrolig lækker 😋
    Næste gang vil jeg dog tilsætte mere citron, for en mere intens citronsmag🍋
    Har du mon et foreslag til en anden topping, som ikke indeholder peanutbutter, noget som giver mere citrus smag?

    1. Hej Jeanette 😍 Tusind tak for din skønne besked! Så dejligt, at du kan lide kagen! Og ja, det er bare med at justere lidt ift. citronsmagen, hvis man er glad for den 🤤 Jeg har ikke lige på stående fod et forslag til noget andet topping, som giver mere citronsmag, men jeg tænker, at chokolade topping altid vil være lækkert, og ellers så kan man også blot lave en almindelig glasur, hvis man ikke har noget imod sukkeret 🍋 Håber det var svar nok! Ellers spørger du bare altid igen! ♥️

    1. Hej Katrine, jeg har ikke selv prøvet det, men jeg er ret overbevist om, at det kan man sagtens! 😍 Giv meget gerne lige en tilbagemelding, hvis du får lavet kagen 🙌🏼

Skriv en kommentar til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *