Vegansk

Uden
raffineret sukker

Glutenfri

Mit sundere alternativ

Hej, og velkommen til 

Du er landet midt i mit opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til sundere alternativer til kager og søde sager samt andre lækkerier. Der kommer løbende nye opskrifter til, så følg endelig med! 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, er du meget velkommen til at skrive en kommentar, og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage til dig.

Nyeste opskrifter

Edderkoppe Romkugler med sorte bønner

Edderkoppe Romkugler med sorte bønner

0.0 fra 0 stemmer

Her får du min opskrift på uhyggeligt lækre edderkoppe romkugler med sorte bønner! 😋🕸️🕷️ De er et virkelig hyggeligt og sjovt bageprojekt til halloween for både børn og voksne. Samtidig er de primært lavet med nærende og naturlige ingredienser, hvilket gør dem til et sundere alternativ til de klassiske romkugler. Romkuglerne har en lækker blød konsistens og en skøn smag af kakao og rom - helt uden at man kan smage bønnerne 🙌🏼 De er perfekte til halloweenfesten, børnefødselsdagen eller efterårshyggen derhjemme, hvis du gerne vil servere noget, der både ser sjovt ud og smager fantastisk! 🍫✨

Jeg håber, du kan bruge opskriften på mine edderkoppe romkugler med sorte bønner. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡

👉 Selve romkugle dejen er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.

Antal

10

stk.
Kalorier pr. stk.

130

kcal
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Romkugle dej
  • 1 dåse sorte bønner (ca. 250 gram drænet vægt)

  • 100 gram friske og bløde dadler (dem fra papæske)

  • 1 spsk frysetørrede hindbær

  • 50 gram vegansk smør (smeltet)

  • 1 spsk rom aroma (jeg bruger den fra Dr. Oetker. Start evt. med lidt mindre og smag til)

  • 50 gram havregryn (blendet helt fint til mel)

  • 25 gram kakaopulver

  • 40 gram ahornsirup

  • Øvrigt
  • 6 spsk kokosmel (til krymmel)

  • 1 spsk kakaopulver (til krymmel)

  • Sukkerøjne (jeg bruger dem fra Dr. Oetker)

  • Lakridssnører (til ben)

  • Evt. en lille smule chokolade til at sætte øjnene fast med

Sådan gør du

  • Se fremgangsmåde i video på instagram HER.
  • Blend først havregryn helt fint til havremel i en minihakker. Du kan med fordel blende en større portion, så du har havremel på lager til en anden god gang.
  • Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i minihakkeren sammen med havremelet (50 gram). Tilsæt sorte bønner, frysetørrede hindbær, smeltet smør, rom aroma, ahornsirup og kakaopulver.
  • Blend alle ingredienserne godt sammen indtil både bønner og dadler er blendet mest muligt. Smag gerne romkugle-dejen til ift. om der er nok rom aroma i efter din smag. Det kan også variere afhængig af hvilken rom aroma, du bruger.
  • Sæt dejen i køleskabet i en times tid.
  • Lav imens kakao-kokos krymmelblandingen ved at vende kokosmel og kakaopulver sammen i en lille skål. Sæt den til side.
  • Lav ligeledes edderkoppebenene ved at klippe lakridssnører i flere stykker (ca. 4 cm lange).
  • Tag en spsk. af romkugledejen (når den har stået på køl længe nok), og form den til en kugle. Vend den rundt i kokos-kakao krymmelblandingen og placer den på en plade/tallerken med bagepapir. Gentag med den resterende del af dejen. Jeg fik i alt 10 romkugler.
  • Sæt øjne og lakridssnører på hver romkugle, så det ligner en edderkop. Kom evt. lidt smeltet chokolade bag på øjnene, så de bedre sidder fast. Lakridssnørerne stikkes ind i romkuglerne på hver side. Jeg valgte at sætte 6 ben på hver edderkop - og ja, jeg ved godt, at en edderkop har 8 ben 😄
  • Opbevar edderkoppe romkuglerne i en lufttæt beholder.

    Velbekomme! 😋🕸️🕷️

Skriv en kommentar til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.