Alle opskrifter

Vegansk

Uden
raffineret sukker

Glutenfri

Hej, og velkommen til 

Du er landet midt i mit opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til sundere alternativer til kager og søde sager samt andre lækkerier. Der kommer løbende nye opskrifter til, så følg endelig med! 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, er du meget velkommen til at skrive en kommentar, og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage til dig.

Nyeste opskrifter

Træstammer med sorte bønner

Træstammer med sorte bønner

0.0 fra 0 stemmer

De her træstammer med sorte bønner smager så lækkert! 🤤 Og det bedste ved dem er, at man slet ikke kan smage, at de primært er lavet på bønner og dadler! 🙌🏼 Du er næsten nødt til selv at smagsteste dem 😄 Det er altså en virkelig god måde at få stillet sin søde tand og lyst til kage på, samtidig med at man kan spise det med god samvittighed 😍
Træstammerne er lavet i samarbejde med Daniel, morgenmadsconnaisseuren.

Jeg håber, du kan bruge opskriften på de her træstammer med sorte bønner. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡

Antal

8

stk.
Kalorier pr. stk.

380

kcal
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Dej
  • 1 dåse sorte bønner (drænet vægt 240 gram)

  • 100 gram friske og bløde dadler (dem fra papæske)

  • 3 spsk sukkerfri hindbærmarmelade

  • 60 gram havregryn (blendet helt fint til mel)

  • 2 spsk kakaopulver

  • 2 spsk romessens (smag evt. til)

  • Øvrige ingredienser
  • 300 gram sukkerfri marcipan (2 pakker af 150 gram)

  • 160 gram sukkerfri og vegansk mørk chokolade

Sådan gør du

  • Start med at blende 60 gram havregryn helt fint til mel i en minihakker. Kom 240 gram sorte bønner, 100 gram friske dadler, 3 spsk hindbærmarmelade, 2 spsk kakaopulver og 2 spsk romessens i minihakkeren med de 60 gram havremel. Blend det hele godt (!) sammen til en lidt klistret dej. Sæt dejen i køleskabet i en times tid eller mere. Det gør den nemmere at arbejde med.
  • Når dejen er klar til at blive taget ud af køleskabet, rulles marcipanen ud imellem to stykker bagepapir. Hvis du har to pakker marcipan, rulles hver pakke ud hver for sig. Den udrullet marcipan skal have en tykkelse på et par millimeter.
  • Del herefter dejen i to lige store stykker og rul hver dej ud i en aflang pølselignende form, så den passer med længden på marcipanen. Læg hver pølse på den udrullede marcipan og fold marcipanen omkring dejen.
  • Skær nu hver træstamme ud i 4 lige store stykker, dvs. 8 træstammer i alt.
  • Smelt lidt chokolade og dyp hver ende af hver træstamme heri. Placer dem på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne, evt. på køl. Opbevar træstammerne i køleskabet i en lufttæt beholder.

    Velbekomme! 🤤 🙌🏼

    Se video på instagram HER.

Skriv en kommentar til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *