
Chokolademuffins
Jeg lavede de her nemme og lækre chokolademuffins til børnene til nytårsaften 🥳🍫 De smager bare så dejligt og er et hit hos både store og små! Derudover er de super nemme at lave, da alle ingredienserne blot skal blendes sammen. Chokolademuffinsene er sødet med dadler og ahornsirup og indeholder derfor ikke raffineret sukker. De er toppet med et chokolade lag bestående af mørk chokolade og peanutbutter, som er virkelig lækkert som topping 😋 Herudover kan du sigte lidt kakaopulver ovenpå, som giver et fint udtryk. Jeg tænker også, at det vil være virkelig lækkert at komme ristede nødder oven på chokolade laget 😍
Jeg håber, du kan bruge opskriften på mine chokolademuffins. Du er velkommen til at lave en bedømmelse på ⭐'erne ovenfor, og hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage med at skrive en kommentar ♡
👉 Opskriften er uden raffineret sukker, glutenfri og vegansk.
8
stk.340
kcalIngrediensliste
- Chokolademuffins
200 gram friske dadler (dem fra papæske)
100 gram vegansk smør (smeltet)
50 gram ahornsirup
250 gram plantemælk eller anden slags mælk
40 gram kakaopulver
120 gram havregryn
1 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
- Chokolade lag
80 gram mørk chokolade (jeg bruger dem her)
70 gram smooth (og flydende) peanutbutter
Sådan gør du
- Se fremgangsmåde i video på instagram HER.
- Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn).
- Fjern stenene fra de friske dadler og kom dadlerne i en skål. Smelt smørret og kom det ligeledes i skålen. Tilsæt ahornsirup, plantemælk, kakaopulver, havregryn og stødt kanel. Brug en stavblender til at blende det hele rigtig godt sammen.
- Tilsæt bagepulveret og vend det rundt i dejen. Fordel dejen ligeligt i 8 muffinsforme af papir. Det er meningen, at muffinsformene ikke fyldes helt op.
- Bag chokolademuffinsene i ovnen i ca. 30 min. De hæver i ovnen og falder lidt sammen igen, når de tages ud. Lad muffinsene afkøle.
- Lav chokolade laget ved først at smelte den mørke chokolade og herefter blande den med peanutbutteren. Det er vigtigt, at peanutbutteren er "flydende" og smooth. Rør det godt sammen.
- Fordel chokolade laget jævnt og helt ud til kanten oven på alle muffinsene. Sæt muffinsene i køleskabet, indtil chokoladen er størknet.
- Herefter kan papiret tages af. Sigt lidt kakaopulver oven på muffinsene. Opbevar dem fortsat i køleskabet.
Velbekomme! 😍🍫
Har du prøvet denne opskrift? Så vil jeg elske at se din kreation!
Tag @mitsunderealternativ eller del et billede med #mitsunderealternativ på Instagram
6 kommentarer til “Chokolademuffins”
Vi har lige bagt dine muffins – mums de er virkelig gode! 🤩 Tak for skønne opskrifter – det er skønt at kunne servere et sundere alternativ 🥰
Hej Camilla, tusind tak for din skønne feedback! Hvor er du sød 🌸 Det gør mig bare så glad! 😍 Så dejligt, I kan bruge mine opskrifter, og ja lige præcis – det er dejligt at kunne servere noget sødt og lækkert med lidt bedre samvittighed 🙌🏼 💕
Nøj, de smager lækkert!! Vi kunne ikke vente, til de blev kolde… men det smager virkelig også godt, når de er varme og med smeltet chokolade/peanutbutter ovenpå. 🤩
Tak for endnu en fantastisk opskrift!!!!
Hvor er det bare helt fantastisk at høre! 😍 Og perfekt at I også lige fik testet dem lune! 😄 🙌🏼 Tusind tak for en dejlig besked! Ønsker jer en skøn weekend 😍 Knus herfra.
Super lækre😍. Mine blev ikke så fine som dine, men smagte godt og specielt dagen derpå. Jeg brugte kun 75 gram margarine og frisk dadelpasta istedet for dadler.
Min mand og jeg synes bunden smager ala kagen “den du ved nok”.
Tak for opskrift inspiration😍
Hej Pernille, tusind tak for din skønne feedback! 😍 Jeg bliver så glad for sådan nogle beskeder 🙌🏼 Det er bare så godt at du bare tilpasser opskriften, så den passer til det, du lige har i køleskabet, og fedt at det fungerede godt 😍 Jeg kan faktisk godt relatere til det med at kagen smager ala “den du ved nok”! Jeg har også på min to do at prøve at lave den en dag 😋 Tak fordi du følger med og skøn aften til dig og familien ✨